4 eset, amikor csatornakamerázásra lehet szükség

Csatornaszag a ház körül

Ha az otthona környékén állandóan terjeng a szennyvíz szaga, akkor lehet, hogy valami probléma van szennyvíz csatorna rendszerben. Ne hagyja figyelmen kívül a jeleket! Kérjen csatornakamerázást, így időben kiderítheti, hogy dugulással vagy más csatornával kapcsolatos problémával néz-e szembe. Így elkerülhetőek az esetleges komolyabb kiadásokat is.

Lassan lefolyó víz

Ha a lefolyóba lassan folyik le a víz, és akkor is lehet hallani a csobogást, gurgulázást, más hangokat, amikor éppen nem folyik a víz, érdemes lehet megvizsgáltatni kamerával a csatornát. Lehet, hogy egy kezdődő dugulás az oka amit lerakódások okoznak, de lehet egy benőtt gyökér is a csatornában. A gyökerek általában a már megsérült csatornába tudnak benőni, ez kamerás csatornavizsgálattal könnyedén ellenőrizhető.

Nedves foltok a padlón vagy falon

A szivárgó csatorna nem feltűnő, de akár komoly károkat is okozhat a házban, vagy a ház körül. A szivárgó csatorna jelei lehetnek a padlón, a falon lévő nedves foltok, esetleg penészesedés is elindulhat. A padló megsüllyedhet, a penész további egészségügyi kockázatot is jelent. Csatornakamera segítségével általában meghatározható a probléma forrása, súlyossága, és általában a helye is.

Nedves, zöld foltok az udvaron

A csatornába benőtt gyökerek, és a csatorna sérülésének jelei a ház körül lehetnek a nyáron foltokban zöldellő vagy gyorsabban növekedő növények. A kamerás csatornavizsgálat ezt is ki tudja deríteni, mielőtt még teljes dugulás, vagy akár a talaj süllyedése megtörténne. Megállapítható vele a benövés mértéke, a sérült csatorna szakasz hossza és helye is.